Pravila korištenja internetskih stranica Zavoda

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

(Posljednja izmjena 1. rujna 2009.)

1. Primjena Pravila korištenja. Korisnik samim korištenjem bilo kojeg dijela internetske stranice Zavoda za europsko i usporedno pravo Pravnog fakulteta u Rijeci automatski prihvaća sva Pravila korištenja Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Pravilima korištenja i da ih razumiju u cijelosti. Niti jedan dio internetskih stranica Zavoda ne smije se koristiti u nezakonite svrhe.

2. Besplatno korištenje i mijenjanje sadržaja. Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci u dobroj namjeri korisnicima omogućava korištenje sadržaja svoje internetske stranice. Svi korisnici imaju pravo besplatno koristiti sadržaje internetske stranice Zavoda pod uvjetom da ne krše pravila korištenja. Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci zadržava pravo u svakom trenutku potpuno samostalno izmijeniti, zamijeniti ili izbrisati neki sadržaj na internetskim stranicama Zavoda, ograniči pristup tom sadržaju ili prekinuti njegovu distribuciju.

3. Sadržaj internetskih stranica. Internetske stranice Zavoda sastoje se od vlastitih sadržaja, sadržaja oglašivača, besplatnih sadržaja i veza na vanjske stranice. Sadržaj internetskih stranica Zavoda prikazan je isključivo u informativne svrhe. Internetske stranice Zavoda ne daju savjete ni preporuke, stoga na temelju objavljenog sadržaja korisnici ne bi trebali donositi odluke ni djelovati. Preporučujemo korisnicima da se u pogledu primjenjivosti nekog određenog aspekta sadržaja posavjetujete s profesionalnim savjetnicima iz odgovarajućeg područja. Koristeći ove internetske stranice, korisnici prihvaćaju rizik da informacije možda nisu potpune, da nisu točne ili da neće zadovoljiti njihove potrebe. Ništa na ovim Internetske stranice ne označava poziv ni ponudu da koristite usluge Zavoda, odnosno Pravnog fakulteta u Rijeci već isključivo predstavlja način upoznavanja javnosti s određenim sadržajima.

4.  Potpuno ograničenje odgovornosti. Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci sadržaje na svojoj internetskoj stranici objavljuje u dobroj namjeri. Korisnici sve sadržaje internetske stranice Zavoda koriste na vlastitu odgovornost. Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem njegovih stranica. Informacije na internetskim stranicama Zavoda dane su onakve kakve jesu te Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci ne daje nikakva jamstva, bilo izričita ili implicitna. Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci, kao niti pojedinci navedeni na stranicama Zavoda kao suradnici nisu odgovorni za eventualnu štetu ili ozljedu nastalu zbog pristupa ovim internetskim stranicama, nemogućnosti pristupa ovim  internetskim stranicama ili oslanjanja na sadržaje koje se na njemu nalaze. Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci otklanja svaku odgovornost za izravnu, neizravnu, slučajnu i posljedičnu štetu, naknadu štete u svrhu kazne, posebne i druge štete, štete nastale zbog propuštenih prilika, gubitka prihoda ili pak za bilo koji drugi gubitak ili štetu. Ovo ograničenje obuhvaća također štete i viruse koji mogu utjecati na računalnu opremu.

5. Veze na vanjske internetske stranice i sa njih. Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci objavljuje internetske veze na vanjske internetske stranice u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan svojih internetskih stranica. Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci ne podržava internetske stranice koje sadrže veze na internetske stranice Zavoda, odnosno Pravnog fakulteta u Rijeci, a niti je odgovora za sadržaj na tim povezanim internetskim stranicama. Korisnici sve sadržaje vanjskih internetskih stranica na koje postoje veze s internetske stranice Zavoda ili vanjskih internetskih stranica koje sadrže veze na internetske stranice Zavoda, koriste na vlastitu odgovornost i Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci ne može se smatrati odgovornim ni za kakvu štetu nastalu takvim korištenjem,

6. Autorska prava. Zavod, odnosno Pravni fakultet u Rijeci polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje (uključujući ali se ne ograničavajući na umnožavanje, priopćavanje javnosti, preradu i stavljanje u promet) bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Zavoda, odnosno Pravnog fakulteta u Rijeci i podložno je tužbi. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela internetske stranice Zavoda bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Preuzimanje sadržaja s  internetskih stranica Zavoda dopušteno je samo za osobnu, nekomercijalnu upotrebu, ali nisu dopuštene izmjene ni daljnje umnožavanje sadržaja.

7. Prijavljeni korisnici. Prijavljujući se za primanje newslettera Zavoda korisnik je obavezan unijeti istinite podatke. Zavod zadržava pravilo da pojedinog korisnika izbriše iz prijave u slučaju kršenja pravila ili pozitivnih propisa od strane korisnika. Zavod štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri i obvezuje se da prikupljene privatne podatke poput adrese elektronske pošte te imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Zaštita privatnosti neće se primjenjivati u slučaju kršenja pravila ili pozitivnih propisa. Zavod, odnosno pravni fakultet u Riejci nije odgovoran za pravila o privatnosti tih vanjskih internetskih stranica na koje postoje veze s internetskih stranica Zavoda niti ih može nadzirati, pa ne snosi niti bilo kakvu odgovornost za povredu pravila o privatnosti putem vanjskih internetskih stranica. Zavod prijavljenim korisnicima može slati obavijesti Zavoda i sponzora.

8. Mjerodavno pravo. Pristup internetskim stranicama Zavoda te njegova i upotreba njegovih sadržaja podvrgnuti su pravu Republike Hrvatske, a ova pravila korištenja tumače se u skladu s pravom Republike Hrvatske. U slučaju spora glede bilo koje aspekta korištenja internetskih stranica Zavoda nadležan je sud u Rijeci.